AIRVG2018: Dan za sve zaljubljenike u zrakoplove

AIRVG2018: Dan za sve zaljubljenike u zrakoplove

Dan otvorenih vrata Hrvatskog ratnog zrakoplovstva ove godine se održava 19. svibnja na Zrakoplovno-tehničkom centru u Velikoj Gorici u sklopu događanja AIRVG2018. To je savršena prilika za sve zaljubljenike u zrakoplove da se upoznaju s tehnikom kojom raspolaže Hrvatsko ratno zrakoplovstvo.

Zrakoplovni dan u Velikoj Gorici održava se u sklopu inicijative „Velika Gorica – Grad zrakoplovstva“, a Hrvatsko ratno zrakoplovstvo ovom prilikom predstavit će se u svom punom sastavu.

Uvid u zrakoplovnu eskadrilu

Na pisti ZTC-a će se moći razgledati trenažni zrakoplov Zlin 242L te helikopter Bell 206B kao i transportni helikopter Mi-8. Ovakav dan ne može proći bez legendarnog mlaznog zrakoplova MiG-21, ali ni bez borbenog helikoptera OH-58D Kiowa Warrior koji je najnoviji dodatak hrvatskoj zrakoplovnoj eskadrili.

Posjetitelji će u hangarima Zrakoplovno-tehničkog centra moći vidjeti helikopter Mi-171Sh te protupožarne zrakoplove airtraktor AT-802 te kanader CL 415.

Letački dio započet će padobranskim skokom Specijalnih snaga Hrvatske vojske. Potom će nebom zagrmjeti „kockica“ MiG-21. Vidjet ćemo i letačke sposobnosti helikoptera OH-58D, demonstraciju izbacivanja vode na požarište prikazat će protupožarni AT-802, a Akro grupa Krila Oluje su veliko finale poslijepodnevnog letačkog programa.

Previous 'U laži su kratke noge' u dvorani Gorica
Next 'Treptaj leptirovih krila' u POU Velika Gorica

You might also like

VELIKA GORICA

Najmoderniji kabinet za senzornu integraciju u Velikoj Gorici

Od početka rujna, djeci s potrebom za senzornom terapijom s područja Velike Gorice i okolice otvorena su vrata  jedinog goričkog kabineta za senzornu integraciju djece u Centru za odgoj i

VELIKA GORICA

Odgođen posjet mališana iz “Koraka” Domu za starije i nemoćne”Ljubav”

Nažalost, posjet dječice iz DV “Koraci” odgođen je iz zdravstvenih razloga i, nadamo se, bit će realiziran već sljedećeg tjedna.   Jednaki se s jednakima najlakše udružuju. Jer, tko uvijek

VELIKA GORICA

Sve je spremno za Mali i Veliki fašnik

Sve je spremno za Veliki i Mali fašnik u Velikoj Gorici, pišu Kronike Velike Gorice. Približava se i taj dan – Velika fašnička povorka! Nakon što je 18. siječnja gradonačelnik

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply